Waar moet je aan denken als je een wedstrijd hebt?

  1. Kijk altijd op www.knsboost.nl of er een wedstrijd wordt gereden voor jouw klasse. Kijk altijd een aantal weken vooruit, want goed plannen is belangrijk! Kijk altijd wanneer je kunt inschrijven (er staat dan een linkje bij de wedstrijd). Je moet altijd zelf inschrijven! Zorg dat je op tijd bent, want vol = vol, en te laat is te laat (echt waar).
  2. Kijk 's middags voor de wedstrijd nog even op www.knsboost.nl , want vaak staat er al een startlijst op de website. Als dit niet zo is, dan kun je een startlijst kopen bij het wedstrijdsecretariaat (boven), tegen betaling van 20 E-cent.
  3. Zorg er voor dat je schaatsen geslepen zijn, en dat je je gekleurde armbandjes bij je hebt (rood-wit-geel-blauw).
  4. Kom ruim op tijd naar de baan. Je kunt je dan voorbereiden dmv de voorstemming, en je kunt de startlijsten goed bekijken. Kijk goed wanneer je moet rijden. Zorg er voor dat je een aantal ronden op het ijs kunt rijden, zodat het gevoel 'OK' is.
  5. Bij de start staan altijd hulpstarters. Deze mensen roepen vlak voor jouw wedstrijd je naam om. Je moet je dan melden bij deze persoon, en zijn aanwijzing opvolgen.
  6. Je start altijd in kwartetstarts. Dat betekent, dat je met 2 paren vlak na elkaar start. Eerst het rood-witte paar en vlak daarna het geel-blauwe.
  7. De starter roept jou op voor de start. 1: Naar de start.. (je gaat dan rechtop vlak voor de startstreep staan).. 2:Op uw plaatsen..(je gaat dan in de starthouding staan).. 3: PANG.... Je gaat er als een speer vandoor.

Als je je opgegeven hebt voor een wedstrijd en je wordt ziek, meld je dan zo vroeg mogelijk af bij Piet, en bij wedstrijdsecretariaat@knsboost.nl. Als je dat niet doet, dan hebben ze het recht om je een volgende wedstrijd niet toe te laten..